Gedistilleerde avonturen

Tot 15 mei 2005 is in Het Gedistilleerd Museum te Schiedam de tentoonstelling 'Innemende schrijvers' te bezoeken. Op deze tentoonstelling worden onder andere een aantal nummers van het blad RYNBENDE Blijmoedig maandblad tentoongesteld, het blad waar Herman de Man redacteur van was en waarvoor A. den Doolaard bijdragen schreef. Ik ben sinds kort in het bezit van een kopie van het nummer van 1 september 1929, met daarin Den Doolaards verhaal Avonturen met 1 kruik Rynbende. Van andere bijdragen van A. den Doolaard heb ik inmiddels kopieen ontvangen.

Meer informatie over drankenfabrikant Rijnbende en het blijmoedig maandblad op www.rynbende.com/

Reclamebord Rynbende's Zeer Oude Genever en Fijne Likeuren

Gerelateerd

De Daverende Druivenpluk

Op Marktplaats kwam ik een reclamebord van Rynbende tegen (zie de afbeelding in bijgaand artikel), en bedacht me dat ik nog eens op zoek moet naar artikelen van A. den Doolaard in Rynbende - blijmoedig maandblad. Binnenkort maar eens naar op zoek!

Als u een kopie heeft van "Avonturen met 1 kruik Rynbende" uit het nummer van 1 september 1929, dan zal wellicht zijn opgevallen dat er een II onder de titel vermeld staat...  In het nummer er voor, 1 augustus 1929, is "Avondturen met 1 kruik Rynbende" deel I verschenen :-)

 

Beste Wouter,

Bedankt voor je aanvullingen, ik heb ze inmiddels op de artikelen-pagina van mijn website toegevoegd. Van De daverende druivenpluk en het eerste deel van Avonturen met 1 kruik Rynbende zou ik graag een kopietje of scan willen hebben, is dat mogelijk?

Ik heb voor jou wanneer jij daar interesse in hebt nog 2 miniatuurflesjes Rynbende, ik zal je er een foto van mailen.

met hartelijke groet,Albert Koevoet