Colofon

Deze site is opgezet door Albert Koevoet. Ik ben geboren en getogen in Monster, maar in 1991 in Rotterdam gaan wonen in verband met mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en sindsdien verknocht aan deze stad. Ik ben actief lid van de gereformeerd-vrijgemaakte kerk van Rotterdam-Centrum. In 1994 getrouwd met Christien, en vader van Daan (1999), Lotte (2001), Floor (2004) en Roos (2009).

Sinds de afronding van mijn studie (1998) ben ik werkzaam geweest in de IT-consultancy als consultant Enterprise Content Management, daarna van oktober 2007 tot oktober 2010 in dienst van het Nationaal Archief als teammanager van het project NA4all (nieuwe website en uitbreiding digitale diensten). Momenteel werk ik als project manager van open source internet projecten.

Mijn hobbies zijn (reis)literatuur, geschiedenis, squash, schaatsen en zeilen.

Mijn mailadres is albert (punt) koevoet (at) gmail (punt) com

Waarom deze site?

Ik heb deze site in 2003 opgezet omdat ik op mijn speurtocht naar publicaties van A. den Doolaard nergens een compleet overzicht van zijn werken kon vinden. Ik ben toen voor mezelf een overzicht gaan bijhouden van alles wat ik her en der verspreid aantrof. Dit overzicht heb ik op de bibliografie pagina gezet, om zo anderen te helpen aan deze informatie. Daarna is de site geleidelijk steeds verder uitgebreid. Eind 2009 heb ik de informatie van mijn Tripod-domein overgezet naar een site met Drupal als CMS.

Al op jonge leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met het werk van den Doolaard. Ik las rond mijn 12e De druivenplukkers en De herberg met het hoefijzer, zoals ik elk boek dat bij ons thuis stond destijds gelezen heb. Mijn passie voor de werken van A. den Doolaard ontstond kort daarna, toen een herdruk van Het leven van een landloper bij de Slegte terechtkwam en ik hierin ontdekte hoezeer het werk van den Doolaard vervlochten was met zijn leven. Zijn liefde voor de Balkan en de bergen spreken mij erg aan, evenals zijn lange voettochten, maar vooral zijn vermogen om onafhankelijk van de heersende opinie zijn opvattingen te ventileren en zijn dromen te verwezelijken wekte mijn bewondering. Nog steeds doet het pijn dat ik er toen (begin jaren negentig) niet bij heb stilgestaan dat deze auteur (geboortejaar 1901) nog steeds in leven zou kunnen zijn. Groot was dan ook de schok toen ik begin juli 1994 in de krant het bericht las dat hij was overleden. Ik had hem graag eens ontmoet en gesproken over zijn werk en leven.