Lezing van Hans Olink over A. den Doolaard

Hans Olink, de biograaf van A. den Doolaard, geeft op donderdag 27 maart in Apeldoorn een lezing over het leven en werk van deze zwerver, schrijver en journalist

donderdag 27 maart | CODA Auditorium | inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur

De tentoonstelling A. den Doolaard – zwerver, schrijver en journalist is tot en met 1 juni in CODA Museum te bewonderen. Deze bijzondere tentoonstelling maakt deel uit van de Boekenweek 2014 die als thema Reizen heeft. Met een passie voor het leven en lust voor het reizen, horen de Nederlandse schrijver A. den Doolaard en zijn werken thuis in deze Boekenweek (8 tot en met 16 maart). Hans Olink, schrijver van de biografie Dronken van het leven over het leven en werk van A. den Doolaard, geeft donderdag 27 maart een lezing over Den Doolaard (1901-1994) in CODA Auditorium. De lust voor het leven en de passie voor reizen staan deze avond centraal.

Dronken van het leven is niet alleen de titel van de biografie die Hans Olink schreef over A. den Doolaard, het was ook de uitdrukking die Den Doolaard gebruikte om aan te geven wat zijn levensopvatting was: uit het leven halen wat erin zit en vol zijn van het leven. Den Doolaard was een nomade, een romanticus die zijn leven graag deelde met ruige bergbewoners en eenzame schaapherders en dat bijvoorkeur op de Balkan, zijn tweede vaderland. Hij noemde zichzelf zwerver en geen reiziger omdat reizigers in zijn ogen verderfelijke types waren die geen oog hadden voor de cultuur van oorspronkelijke volken. Olink neemt bezoekers tijdens deze lezing mee op reis door het leven van een schrijver die zijn romans schreef op basis van wat hij zag en beleefde tijdens zijn zwerftochten.

De deuren van CODA Auditorium (ingang CODA Museum Apeldoorn) gaan 27 maart om 19.45 uur open; de avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de CODA vestigingen en Nawijn & Polak in Apeldoorn en kosten op vertoon van uw CODA pas of bij besteding bij Nawijn & Polak € 10,-. Voor niet-leden en in de losse verkoop kosten de kaarten € 12,50.