Plannen voor museum met A. den Doolaard in Hoenderloo

De Stentor (regio Apeldoorn) berichtte op 11 oktober 2014 over plannen voor een museum in Hoenderloo:

APELDOORN - Hoenderloo denkt voorzichtig aan een bescheiden museum. Met aandacht voor het 175-jarige dorp, het Jongenshuis en A. den Doolaard.

Sinds de Open Monumentendagen van afgelopen maand zit er eindelijk een beetje schot in de zaak: een museum in Hoenderloo dat (voor een deel) is gewijd aan de schrijver A. den Doolaard, die veertig jaar lang in Hoenderloo heeft gewoond. Een gebouwtje, een voormalige dienstwoning van een in Noorse stijl opgetrokken villa dat als het Arckje bekend staat, lijkt momenteel de meest voor de hand liggende locatie waar Den Doolaard (pseudoniem voor Bob Spoelstra) de aandacht zal moeten delen met de historie van het dorp en die van het Jongenshuis.

De Dorpsraad zal er zich binnenkort wel over buigen en straks krijgt ook de Hoenderloo Groep (Jongenshuis), die het gebouw ter beschikking stelt een stem in het geheel, maar het zullen toch dorpsbewoners moeten zijn die de kar echt gaan trekken. De basis is in ieder geval gelegd door de heren Gerrit Geerlof, Jan Pasveer, Arend Jetten en mevrouw Jans Hols. Gevieren tekenen zij voor organisatie van de jaarlijkse Open Monumentendag.

Verzoek: Heeft iemand een exemplaar van het artikel in De Stentor van maandag 13 oktober over A. den Doolaard? Ik zou dat artikel (of een scan of goede foto ervan) graag willen hebben. Neem aub contact met me op via albert.koevoet@gmail.com

Gerelateerd

Opening museum De Kleine Arcke