De bruiloft der zeven zigeuners op gipsy festival in Tilburg

Op woensdag 25 mei 2011 wordt op het International Gipsy Festival in Tilburg de muzikale vertelling De bruiloft der zeven zigeuners uitgevoerd:

Decorstuk Bruiloft der zeven zigeuners, Gipsy Festival Tilburg 2011(afbeelding: decorstuk van Tijn Noordenbos)

De Bruiloft der Zeven Zigeuners vertelt het verhaal van Branko Markovic die niet meer in de liefde gelooft. Hij heeft al heel wat vluchtige relaties meegemaakt en verdrinkt zijn verdriet in de cafés van Belgrado. Maar dan komt hij Doesjka tegen met wie hij zich uiteindelijk wil gaan verloven. Op de vooravond van de bruiloft zijn zeven zigeuners uitgenodigd om muziek te maken.

De zigeuners kennen Branko en spelen allemaal liedjes die hem doen denken aan zijn eerdere relaties. Hij voelt zich zeer ongelukkig en schrijft Doesjka die avond een afscheidsbrief. Dan vlucht hij weg. Doesjka vindt de brief, vergeeft hem en gaat naar hem op zoek. Ze vindt hem en samen gaan ze terug naar Ochrid alwaar ze alsnog trouwen.

Schrijver A. Den Doolaard heeft de liedjes ook in eenvoudig notenschrift in zijn boek opgenomen. De jonge, uit Servië afkomstige Stanislav Jusufovic is vanuit zijn jeugd bekend met dit materiaal en heeft ze van eigentijdse arrangementen voorzien. Hij speelt ze live tijdens de voorstelling.

Quirine Melssen: zang, vertelling
Stanislav Jusufovic: accordeon, arrangementen
Sander van Willigenburg: gitaar
Sahin Sisic: geprojecteerde foto’s
Tijn Noordenbos: geschilderd decor

Voorstelling: woensdag 25 mei 2011, aanvang 21:00 uur

Stanislav Jusufovic met accordeon

afbeelding: Stanislav Jusufovic

Aanvulling 24 mei, met dank aan Branda en Sanderien voor de tip: Op vrijdag 24 juni 2011 zal de voorstelling de bruiloft der zeven zigeuners ook te zien zijn in Delft, tijdens de Gipsy Road Show 2011 op de Markt. Aanvang 19:30 uur. 

Gerelateerd

De bruiloft der zeven zigeuners