Colofon

Deze A. den Doolaard website is in 2003 opgezet omdat er destijds nergens een compleet overzicht van publicaties van A. den Doolaard te vinden was. Ik ben toen voor mezelf een overzicht gaan bijhouden van alles wat ik her en der verspreid aantrof. Dit overzicht heb ik online gezet, om zo anderen te helpen aan deze informatie. Daarna is de site geleidelijk steeds verder uitgebreid.

Detail van het monument van A. den Doolaard in Ohrid

Al op jonge leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met het werk van den Doolaard. Ik las rond mijn 12e De druivenplukkers en De herberg met het hoefijzer, zoals ik elk boek dat bij ons thuis stond destijds gelezen heb. Mijn passie voor de werken van A. den Doolaard ontstond kort daarna, toen een herdruk van Het leven van een landloper bij de Slegte terechtkwam en ik hierin ontdekte hoezeer het werk van den Doolaard vervlochten was met zijn leven. Zijn liefde voor de Balkan en de bergen spreken mij erg aan, evenals zijn lange voettochten, maar vooral zijn vermogen om onafhankelijk van de heersende opinie zijn opvattingen te ventileren en zijn dromen te verwezenlijken wekte mijn bewondering. Nog steeds doet het pijn dat ik er toen (begin jaren negentig) niet bij heb stilgestaan dat deze auteur (geboortejaar 1901) nog steeds in leven zou kunnen zijn. Groot was dan ook de schok toen ik begin juli 1994 in de krant het bericht las dat hij was overleden. Ik had hem graag eens ontmoet en gesproken over zijn werk en leven.

Wie beheert deze website?

Deze site is opgezet en wordt beheerd door Albert Koevoet. Ik ben geboren en getogen in Monster, maar in 1991 in Rotterdam gaan wonen vanwege met mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en sindsdien verknocht aan deze stad. Ik ben actief lid van de gereformeerd-vrijgemaakte kerk van Rotterdam-Centrum. In 1994 ben ik getrouwd met Christien, en vader van Daan (1999), Lotte (2001), Floor (2004) en Roos (2009).

Sinds de afronding van mijn studie werk ik in de IT, momenteel als project manager van open source internet projecten. Mijn hobbies zijn (reis)literatuur, geschiedenis, squash, schaatsen en zeilen.

Mijn mailadres is albert (punt) koevoet (at) gmail (punt) com, en ook op Twitter ben ik te vinden.

Twitterprofiel van Albert
Via Twitter kun je natuurlijk ook reageren, vragen stellen en me volgen.

A. den Doolaard Twitteraccount

Sinds enkele jaren beheer ik ook het A. den Doolaard account op Twitter, waar ik probeer dagelijks een bericht te plaatsen met een link naar (een artikel van of over) A. den Doolaard. Hieronder zie je een aantal recente berichtjes van dat account. Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen, dus reageer gerust wanneer je vragen hebt!