Het kroegleven van Belgrado

In De Balie in Amsterdam werd op vrijdag 15 december 2006 het boek 'Het kafana-tribunaal - kroegenvonnissen van turbo tot retro' gepresenteerd. Het boek is geschreven door Jelica Novakovic, hoofd van de vakgroep Neerlandistiek van de Universiteit van Belgrado, en Sven Peeters, leraar Nederlands en freelance journalist. Beiden wonen en werken in Belgrado. In het boek wordt A. den Doolaard aangehaald over Stana, de kafana-zangeres die hij nareisde van Belgrado naar Skopje, enkel om haar te horen zingen. Ze inspireerde hem tot het schrijven van 'de bruiloft der zeven zigeuners'.

Kaft van Het Kafana-tribunaal door Jelica Novakovic & Sven Peeters

Na de boekpresentatie was er gelegenheid om (hernieuwd) kennis te maken met de auteurs, waarvan door velen druk gebruik gemaakt werd. De presentatie was onderdeel van de driedaagde manifestatie "A rough guide to Belgrade" in De Balie.

"Otkrijte zašto Beograd nazivaju Grešnim gradom (Sin City) i zašto se ubraja u najuzavrelije metropole Evrope" Oftewel: ontdek waarom Belgrado Sin City wordt genoemd en tot de bruisendste hoofdsteden van Europa gerekend wordt...

Gerelateerd

Donau - tijdschrift over Zuidoost Europa
Balkanboeken weblog van Sven Peeters
Zemlja iza božjih leđa - Vertaling van Het land achter Gods rug door Jelica Novakovic